maandag, 7. december 2015 - 10:37 Update: 07-12-2015 10:42

Beloning uitgeloofd in moordzaak Tommie van der Burg

moord Tommie van der Burg
Foto: Politie
Eindhoven

In het onderzoek naar de dood van Tommie van der Burg doet de politie opnieuw een beroep op specifieke getuigen. Het onderzoeksteam heeft niet stilgezeten en komt maandag met nieuwe informatie en beelden van de schutter in Bureau Brabant. Ook Opsporing Verzocht besteedt dinsdag ruim aandacht aan de zaak, onder meer omdat de politie op zoek is naar een auto.

De Hoofdofficier van Justitie in Oost-Brabant heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van dit ernstige misdrijf.

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek richt zich op het zoeken naar mogelijke getuigen die op de avond van de moord in café 't Borreluur aan de Geldropseweg in Eindhoven waren. We weten dat Tommie van der Burg dit café op de avond voor zijn dood bezocht. De politie vermoedt dat iemand vanuit de omgeving van café ’t Borreluur heeft doorgegeven dat Tommie op weg was naar het hotel. Degetuigenoproep die begin november werd gedaan is nog altijd actueel.

Mogelijke voorverkenning

De politie sluit niet uit dat het de bedoeling was om Tommie van der Burg al een dag eerder om te brengen of dat er is voorverkend. Bewakingsbeelden van rond het tijdstip van de moord zijn vergeleken met beelden van de avond en nacht vóór de moord. Op ongeveer dezelfde tijdstippen zijn opvallende bewegingen te zien. In de nacht vóór de moord parkeert een donkerkleurige auto schuin tegenover het hotel, op de parallelbaan van de Aalsterweg. Het voertuig stopt nagenoeg op de plek waar iemand een dag later zijn of haar auto parkeert. In de directe omgeving staan geen huizen en ook waren er die avond geen activiteiten bij de nabijgelegen voetbalclub.

Nederlands kenteken

De recherche heeft bijzondere interesse in die auto en wil weten of er een verband bestaat met de moord. Uiteraard is het ook mogelijk dat het gaat om een belangrijke getuige in de zaak. De politie is daarom dringend op zoek naar de bestuurder of eventuele inzittenden. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat die donkerkleurige auto een Nederlands kenteken heeft dat begint met het getal 88.

Beloning

De dood van Tommie van der Burg is een ernstige zaak. Hij laat een familie achter die veel verdriet heeft van zijn overlijden en was sinds korte tijd vader van een baby. Er werd meerdere keren geschoten op een doorgaans drukke plek en daardoor hadden er ook zomaar andere slachtoffers kunnen vallen. De Hoofdofficier van Justitie in Oost-Brabant heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van dit ernstige misdrijf.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: