maandag, 7. december 2015 - 19:15 Update: 08-12-2015 13:41

'Dascha Graafsma (16) heeft voor haar dood rondgedwaald door Hilversum'

Dascha Graafsma heeft voor haar dood rondgedwaald in Hilversum
Foto: Rene Graafsma Facebook
Hilversum

De 16-jarige Dascha Graafsma heeft vlak voor haar dood urenlang door Hilversum gedwaald. Dat blijkt uit onderzoek van Signi Zoekhonden, zo meldt RTV NH.

Een reconstructie met een speurhond, die haar spoor heeft gevolgd, toont aan welke route Dascha heeft afgelegd van de dancing, en langs de plek waar ze haar ID verloor, naar huis. Daaruit blijkt tevens dat ze bij niemand in de auto is gestapt. Ook heeft ze op een paar plekken lopen ronddwalen in Hilversum, ze heeft meerdere rondjes gelopen. Een beetje gezigzagd." Omdat men nu weet welke route Dascha heeft gelopen, kunnen mogelijk camerabeelden bekeken worden waaruit moet blijken of ze alleen was of in gezeldschap enkele uren voor haar noodlottige ongeval.

Voor de familie is het onderzoek belangrijk. Vorige weekend kwam Dascha om het leven na een aanrijding met een trein na een avondje stappen. De politie gaat uit van zelfmoord, maar haar vader gelooft dat niet. Halverwege deze week werd bekend dat sporen van drugs in haar bloed zijn aangetroffen. 

Categorie:
Provincie: