dinsdag, 8. december 2015 - 10:00 Update: 08-12-2015 10:05

Onderzoek in vakantiepark naar vermiste Andy de Heus

Onderzoek in vakantiepark naar vermiste Andy de Heus
Echt/Stevensweert

De politie heeft samen met het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de vermiste Andy de Heus heropend. Andy is bijna drie jaar vermist. De recherche houdt er ernstig rekening mee dat hij niet meer in leven is en dat hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Dankzij nieuwe aanknopingspunten is er voldoende aanleiding om het onderzoek opnieuw op te pakken. Het onderzoek richt zich onder andere op een vakantiepark aan In het Broek in Stevensweert. Daar vindt op dit moment onder leiding van de rechter-commissaris forensisch onderzoek plaats in enkele vakantiewoningen.

Het onderzoeksteam werkt samen met collega’s van de Forensische Opsporing en met experts van Defensie die beschikken over specialistische apparatuur. Het team hoopt aanwijzingen te vinden die te maken hebben met de verdwijning om zo deze zaak op te lossen. Daarnaast gaat de recherche opnieuw met mensen in gesprek om aanvullende vragen te stellen. De familie is op de hoogte dat het onderzoek wordt hervat. De huidige bewoners van de woningen en de eigenaren van het terrein hebben niets te maken met het huidige onderzoek. 

Wat weten we van de vermissing van Andy de Heus?

Andy verliet dinsdagavond 18 december 2012 omstreeks 18.45 uur zijn woning in Echt. Hij was destijds 30 jaar oud. Hij vertrok in een grijze Volkswagen Caddy. Na zijn vertrek is er niets meer van hem vernomen. Uit het ingestelde onderzoek bleek later dat deze bestelauto uitgebrand is aangetroffen in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: