dinsdag, 8. december 2015 - 16:24 Update: 08-12-2015 21:55

'Maandag tram-en busverkeer plat in Utrecht en omstreken'

'Busvervoer maandag plat in Utrecht en omstreken'
Foto: Archief EHF
Utrecht

Bussen en trams zullen aanstaande maandag niet rijden in Utrecht en omgeving. Chauffeurs van U-OV leggen het werk neer uit onvrede over de winterdienstregeling die op 14 december zal ingaan.

Volgens RTV Utrecht zijn de chauffeurs boos dat de pauze pas aan het einde van de dienst wordt gegeven. Deze willen zij halverwege de dienst. Chauffeurs zeggen het al zwaar te hebben in de Domstad door alle wegopbrekingen in het centrum.

Directeur Michel van den Munckhof zegt tegenover de regionale omroep dat er met name problemen zijn met rijtijden voor het stadsvervoer in Utrecht. Zo wordt de bussen van de centrumkant verhuist naar de Jaarbeurskant. Daarnaast geeft Van den Munckhof toe dat de pauze aan het einde van de dienst ongewenst is. Voor het repareren van de fout in het rooster zegt hij minstens twee maanden nodig te hebben.

Aanstaande maandag rijden er geen bussen en trams in Utrecht en omgeving. Dat vertellen buschauffeurs van U-OV aan RTV Utrecht. De chauffeurs zijn ontevreden over de winterdienstregeling die op 14 december in moet gaan. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):