dinsdag, 8. december 2015 - 21:01 Update: 08-12-2015 21:42

Blindengeleidenhond gebeten, politie zoekt vrouw

Blindengeleidenhond gebeten, politie zoekt vrouw
Foto: Archief EHF
Diemen

De politie is op zoek naar een vrouw die dinsdag aan het begin van de middag mogelijk getuige is geweest van een bijtincident in het Diemerbos waarbij een blindengeleidehond werd gebeten door een andere hond en daarbij gewond raakte. Dit meldt de politie dinsdag.

Dinsdagmiddag liepen een man en een vrouw rond 12.45 uur met hun blindengeleidehonden door het Diemerbos. Daar viel een andere hond één van de blindengeleidehonden aan en verwondde het dier. De eigenaar ging er zonder zijn identiteit bekend te maken vandoor. 

Vrouw

De man en de vrouw gingen zo snel mogelijk met hun behulpzame viervoeter het bos uit om naar de dierenarts te gaan. Op de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal spraken zij kort met een vrouw. De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond die de blindengeleidehond heeft aangevallen en komt daarom graag in contact met de vrouw die rond 13.00 uur op de brug was. Mogelijk heeft zij meer informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn. 

Ook getuigen van het incident en mensen die weten wie de eigenaar van de hond is wordt gevraagd met de politie te bellen. De hond luistert mogelijk naar de naam Zorro of Torro. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: