donderdag, 10. december 2015 - 15:46 Update: 10-12-2015 15:51

EOD laat deel gevaarlijk vuurwerk ontploffen

EOD laat deel gevaarlijk vuurwerk ontploffen
Foto: Archief EHF
Oldebroek

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft donderdag een deel van een in een woning in Oldebroek aangetroffen partij van 80 kilo illegaal vuurwerk gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Dit meldt de politie donderdag.

'Bewoners van de woning in Oldebroek hebben de afgelopen twee nachten ergens anders moeten doorbrengen omdat het gevaarlijke vuurwerk in hun huis lag', aldus de politie. De politie ging de woning op dinsdagmiddag binnen, en stuitte op een grote partij illegaal vuurwerk. De situatie was zo gevaarlijk dat deskundigen het niet verantwoord vonden om de bewoners langer in het huis te laten.

Geknutseld

Een 42-jarige man is aangehouden voor het vuurwerkbezit. In totaal lag er naar schatting 80 kilo illegaal vuurwerk door het hele huis en in een schuur. Het vuurwerk was niet alleen illegaal, er was ook aan geknutseld waardoor het nog gevaarlijker werd.

Vuurwerk op defensieterrein tot ontploffing gebracht

De politie heeft meteen de hulp van EOD ingeroepen. Die besloten om het vuurwerk bij daglicht op te ruimen. De woning is ’s nachts door agenten bewaakt. Woensdag en donderdag hebben experts een deel van het vuurwerk afgevoerd naar een veilige opslagplaats. De rest van het vuurwerk was zo gevaarlijk dat het op een defensieterrein tot ontploffing is gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):