vrijdag, 11. december 2015 - 12:50 Update: 11-12-2015 14:29

Drie aanhoudingen na vondst dode recreatiegebied Alkmaar

'Dode gevonden in recreatiegebied Alkmaar'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Alkmaar

In recreatiegebied Geestmerambacht in Alkmaar is vrijdagmorgen een stoffelijk overschot van een persoon aangetroffen. Dit maakte de politie vrijdag bekend.

De politie heeft de omgeving afzet en is een sporenonderzoek begonnen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Hoe de persoon om het leven is gekomen zal deel uitmaken van het onderzoek. De politie gaat uit van een misdrijf.

Drie personen aangehouden

Even na 10.00 werd een burgernetmelding gedaan om uit te kijken naar een Hyundai-busje. Deze werd aangetroffen op de provinciale weg N245 bij de afslag De Mare. De politie heeft drie personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het misdrijf

'Man in busje geladen'

De politie kreeg vrijdagochtend omstreeks 9.50 uur melding van een verdachte situatie vanaf de Willem Kalfstraat. Er zou een man in een busje geladen worden. Meerdere politie-eenheden snelden ter plaatse. Het busje dat eerder was gezien op de Willem Kalfstraat, werd rijdend aangetroffen op de N245 in Alkmaar. De bestuurder is aangehouden. Bij een woning aan de Willem Kalfstraat hield de politie twee verdachten aan. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het drietal bij de aangetroffen dode man. Het drietal zit vast.

Getuigenoproep 

De politie is bezig met het onderzoek en roept getuigen op zich te melden (0900-8844). Een helikopter is ingezet vanwege het onderzoek. Ook is Burgernet eerder ingezet in de zoektocht naar het voertuig.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: