vrijdag, 11. december 2015 - 20:59 Update: 11-12-2015 22:11

Politie heeft geen aanwijzingen dat Dascha gedrogeerd was

Politie heeft geen aanwijzingen dat Dascha gedrogeerd was
Foto: SXC
Hilverusm

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat Dascha Graafsma gedrogeerd was, voordat ze eind vorige maand onder een trein terechtkwam. In RTL Boulevard heeft een politiewoordvoerder gezegd dat het 'niet erg waarschijnlijk is dat het meisje gedrogeerd was'.

De 16-jarige Dascha Graafsma had met vriendinnen twee glazen wijn gekocht, in de discotheek waar ze uitging, en ze dronken daar samen uit. Geen van de andere meisjes is onwel geraakt. De meisjes hadden voordat ze naar de discotheek gingen al wel ingedronken, zo meldt de Telegraaf vrijdagavond.

Binnen de vriendinnengroep is er die betreffende avond wel onenigheid geweest over een appje. Het zou kunnen dat Dascha's plotselinge vertrek daarmee verband hield, maar dat is nog onduidelijk, aldus de krant. Na de ruzie zou ze door de nooduitgang de discotheek hebben verlaten.

De uitspraken van de politie staan haaks op die van forensisch patholoog Frank de Goot. Op verzoek van de ouders onderzocht hij de resten van het meisje. Hij concludeerde juist dat ze een grote hoeveelheid alcohol in haar bloed had en ook resten van twee soorten gangbare uitgaansdrugs.

Categorie:
Provincie: