vrijdag, 11. december 2015 - 21:43

Politieonderzoek leidt naar vuurwerkvangsten op verschillende plaatsen in het land

Rotterdam

Politieonderzoek heeft de afgelopen week geleid tot vuurwerkvangsten op diverse plekken in het land. Het onderzoek begon bij de Eenheid Rotterdam in Schiedam waar de politie een verdachte aanhield op verdenking van handel in illegaal vuurwerk.

Dankzij een goede samenwerking met andere eenheden werden op diverse andere plekken in het land nog meer vuurwerkvangsten gedaan.

Schiedam

In een woning aan de Filips van Bourgondierstraat in Schiedam werd een doos illegaal siervuurwerk aangetroffen. De 30-jarige bewoner van het pand werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Vervolgens is alle beschikbare informatie gedeeld met onderzoeksteams in het land. Ook is nog verder onderzoek gedaan op verschillende plekken binnen de Eenheid Rotterdam. Dit leverde de volgende resultaten op.

Rotterdam en omstreken

In een bedrijfspand aan de Kiotoweg in Rotterdam werden 24 shells aangetroffen. In de woning van de eigenaar van het bedrijf werden vervolgens nog eens 5 shells gevonden. De man, 30 jaar uit Zevenhuizen, is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

In een woning aan de Getijmolen in Barendrecht werd 2,4 kilo Pools illegaal vuurwerk aangetroffen. In een schuur bij een woning aan de Van Kronenburgvliet in Barendrecht werd vervolgens nog eens ruim 50 kilo vuurwerk gevonden. 
Ook op verschillende adressen in Vlaardingen en in Krimpen aan den IJssel werd illegaal vuurwerk gevonden. De aangetroffen stukken vuurwerk betroffen onder andere mortiershells, supercobra’s, lawinepijlen, nitraten, rekken en buizen om zwaar vuurwerk af te schieten en illegaal siervuurwerk.

Brabant 

In Etten-Leur werd bij een 21-jarige verdachte 22 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. In Gilze-Rijen werd een 18-jarige aangehouden in verband met het bezit van mortiershells.

Lelystad

In een woning in Lelystad werd nog zo’n 50 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Ook vonden agenten een automatisch vuurwapen met munitie en 0,5 kilo harddrugs. Bovendien hebben de agenten van de Eenheid Midden–Nederland in het kader van ‘Afpakken’ twee auto’s in beslag genomen, waaronder een sportauto. De bewoner van het pand, 37 jaar, is aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):