zaterdag, 12. december 2015 - 11:21 Update: 12-12-2015 16:13

Barneveld vrijdagnacht tweemaal opgeschrikt door grote brand

Barneveld vrijdagnacht tweemaal getroffen door grote brand
Foto: fbf
Barneveld

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg Barneveld tot twee maal toe te maken met een felle brand.

Zo woedde er in een loods van de ambachtelijke keukenmaker De Keukenmakerij aan de Bloemendaallaan een zeer grote brand. De brandweer heeft inmiddels het sein 'brand meester' gegeven, zo meldt Omroep Gelderland zaterdag. Bij de brand raakten  twee personen licht gewond.

De brand woedt in een loods van 70 m. bij 20 m. Het naastgelegen huis kon worden gered. De donkere rookwolken waren tot ver in de omtrek te zien. De brandweer raadt mensen aan deuren en ramen gesloten te houden en uit de rook te blijven. Het is nog niet bekend of er asbest is vrijgekomen. De loods is volledig verwoest.

Auto- en carport in brand

Eerder die nacht, zo rond drie uur, werden een auto en een carport bij een woning aan de Nicolaas Beetsstraat verwoest. Toen de brandweer arriveerde stond niet alleen de auto onder de carport in brand, maar ook een naastgelegen schuur met haardhout, zo meldt de Barneveldse Krant.nl. Door het snelle optreden wist de brandweer te voorkomen dat het vuur over zou slaan naar een tweede schuur, waarin onder meer een oldtimer-motorifiets stond.  De eigenaar van de schuur tegen de krant: 'k had gelukkig vier oude motorfietsen die in concourskwaliteit zijn en die normaal in de schuur staan, elders neergezet. Onze auto en twee aanhangwagentjes die ik net had opgeknapt, waren niet meer te redden.'

Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Aangezien brandstichting niet wordt uitgesloten heeft de politie de auto voor nader onderzoek in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: