zaterdag, 12. december 2015 - 19:46 Update: 12-12-2015 22:37

Omstanders halen personen na aanrijding A32 uit brandende auto

Dode en gewonden bij aanrijding A32
Foto: MV
Oldeholtwolde

Bij een aanrijding op de Rijksweg A32 Meppel – Heerenveen is zaterdagmiddag 79-jarige man uit Heerenveen om het leven gekomen bij een aanrijding ter hoogte van Oldeholtwolde. Dit maakte een woordvoerder van de politie bekend aan Blik op Nieuws.

De auto van de 79-jarige man kwam vermoedelijk door kortsluiting stil te staan op de rijksweg. Twee achterop komende auto's konden de auto nog ontwijken, maar een derde auto met twee inzittenden botste achter op de stilstaande auto. Beide auto's vlogen na de aanrijding in brand. De vrouw de de 79-jarige man en de twee inzittenden van de achterop komende auto raakte bij de aanrijding licht gewond. Zij werden door omstanders uit de brandende auto gehaald. Het 79-jarige slachtoffer is nog gereanimeerd, maar overleed op de plaats van het ongeval. Een van de gewonde slachtoffers is met licht letsel naar een ziekenhuis gebracht voor controle. 

Aanrijding A7 bij Heerenveen

Bij een aanrijding op de A7, Heerenveen richting Joure, botste even voor 18:00 uur drie auto's op elkaar ter hoogte van Heerenveen-Zuid. Hierbij raakte een persoon gewond die voor controle naar een ziekenhuis is gebracht. 

Aanrijding op Klaverblad A7

​Niet veel later vond op het Klaverblad een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. De schade aan beide voertuigen was groot, maar niemand raakte gewond.

Omleiding

De politie had haar handen vol aan het omleiden van het verkeer. Op het moment dat de aanrijdingen plaatsvonden waren de schaatswedstrijden in het Thialf stadion net afgelopen. Dit zorgde voor extra verkeersdrukte. 

Categorie:
Provincie: