zaterdag, 12. december 2015 - 19:49 Update: 12-12-2015 21:53

'Bangalijst' doet de ronde op opleiding Geneeskunde in het VUmc'

'Er circuleert een 'bangalijst' op het VUmc'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Op de opleiding Geneeskunde op het VUmc circuleert een 'bangalijst' met namen van studentes.

Dat is een lijst waarop vrouwen staan die makkelijk het bed in te krijgen zouden zijn. 'Banga' is straattaal voor slet. Dit meldt journalist Ton van Dijk op zijn site. Hij heeft een email die de directie naar studentes van de de VUmc stuurde in handen, zo weet RTV Noord-Holland.

De directeur van de medische opleiding, Gerda Croiset, heeft na het ontdekken van de lijst iedereen die op de lijst staat opgeroepen om aangifte te doen. Verder schreef Croiset: 'Wij vinden dit feit moreel en maatschappelijk onaanvaardbaar en geven hierbij aan dat wij dergelijke uitingen op onze faculteit op geen enkele wijze zullen tolereren en dat wij daarom gepaste maatregelen zullen nemen. Wellicht ten overvloede willen wij er tevens op wijzen dat het hier om een juridisch strafbaar feit gaat waarvan het 'slachtoffer' wordt geadviseerd om aangifte bij de politie te doen.'

Het VUmc heeft een aantal vertrouwenspersonen aangewezen. De vrouwelijke slachtoffers die op de 'bangalijst' staan, kunnen  bij hen hun verhaal doen en advies krijgen over vervolgstappen.

Categorie:
Tag(s):