zondag, 13. december 2015 - 13:45 Update: 13-12-2015 14:12

'Meerderheid wil dat Rutte en Teeven ook opstappen'

'Meerderheid wil dat Rutte en Teeven ook opstappen'
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Haag

Een meerderheid van de Nederlanders vinden dat naast het opstappen van Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg ook premier Rutte en Fred Teeven moeten aftreden. Dit blijkt zondag uit peilingen van Maurice de Hond.

Naar aanleiding van de Commissie Oosting hield De Hond peilingen met de vraag of Rutte en Teeven ook moesten opstappen. Voor 51% van de Nederlanders moet Rutte opstappen. 'Alleen de huidige kiezers van de VVD, zijnde 13% van alle Nederlanders, vinden dit in overgrote mate niet', stelt de Hond. 'Onder de kiezers met een lage opleiding vindt zelfs het overgrote deel dat niet alleen Miltenburg, Rutte en Teeven moeten aftreden maar ook Van der Steur en Dijkhoff', aldus De Hond.

Commissie Oosting

De Commissie Oosting kwam afgelopen woensdag met een snoeihard oordeel dat de deal die Officier van Justitie Fred Teeven in 2000 sloot met drugscrimineel Cees H. nooit zo had gemogen. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg stapte afgelopen zaterdag al op. Aankomende week debatteert de Tweede Kamer over het rapport van de Commissie Oosting. 

Categorie:
Provincie: