maandag, 14. december 2015 - 16:19 Update: 14-12-2015 16:29

Politie houdt 5 verdachten aan na ontvoering 20-jarige vrouw in Uden

Politie houdt 5 verdachten aan na ontvoering 20-jarige vrouw in Uden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Uden/Nistelrode

Zondag heeft de politie vijf aanhoudingen verricht nadat een jonge vrouw van 20 jaar uit een woning in Uden was ontvoerd. Dit meldt de politie maandagmiddag.

De vijf aangehouden verdachten zijn een 19-jarig vrouw uit Heesch en vier Ossenaren, namelijk drie mannen van 25, 28 en 29 jaar en een vrouw van 25 jaar. Zij worden allen verdacht van betrokkenheid bij vrijheidsberoving de 20-jarig vrouw uit Nistelrode. 

Ex

Haar 25-jarige ex was het niet eens dat zij de relatie had beëindigd. Rond 15.30 uur zou hij met de hulp van anderen, tegen haar wil in uit een woning in Uden ontvoerd hebben. Het betreft een woning van een kennis van haar waar ze op dat moment verbleef.

Bevrijd

Door de voordeur van deze woning te forceren zagen de verdachten kans haar mee te nemen. Zij zou hierbij in het gezicht geslagen zijn door haar ex. Aan de hand van informatie die de inmiddels gewaarschuwde politie had ingewonnen, slaagde de politie erin de verblijfplaats van het slachtoffer te lokaliseren. Het betrof een woning in Nistelrode. 

In de loop van de avond werden de verdachten aangehouden. Zowel de verdachten als het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. Het voertuig waarin het slachtoffer tegen haar wil in werd meegenomen, is door de politie voor verder onderzoek in beslag genomen. De verdachten zitten allemaal nog vast. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: