woensdag, 16. december 2015 - 11:44 Update: 16-12-2015 20:18

Politie krijgt nieuwe tips na uitzending over Dascha Graafsma

Nieuwe tips in zaak Dascha Graafsma
Foto: Rene Graafsma Facebook
Hilversum

Na de uitzending van het televisie-programma Opsporing Verzocht, waarin aandacht werd gevraagd voor de zaak van de 16-jarige Dascha Graafsma (16) uit Hollandsche Rading, zijn bij de politie 12 tips binnengekomen.

De tips gingen over de laatste uren van Dascha. Politiewoordvoerder Bernhard Jens zegt tegen het AD dat de tips erg uiteenlopen.: 'Dat gaat van mensen die melden dat ze toch echt twee mensen zien op de beelden, tot anderen die melden dat ze zelf nog beelden hebben van een beveiligingscamera'.

Op de Neuweg-beelden, die na het vertrek van Dascha uit de Hilversums disco zijn gemaakt, blijkt dat ze alleen was. Maar de vraag of het meisje de uren erna, ze kwam even voor half zes 's morgens onder de trein, ook nog alleen was, blijft vooralsnog onbeantwoord.

Vader Dascha

Dascha's vader, Rene Graafsma, zegt dinsdagavond in het tv-programma Pauw dat hij ervan overtuigd is dat er drugs in het spel zijn. Hij vraagt zich af hoe ze aan die drugs kon komen. Rene Graafsma: 'We houden er zelfs rekening mee dat ze zelf drugs kocht, hoewel we dat onvoorstelbaar vinden.' Verder zegt hij: 'Alle informatie is ongelooflijk belangrijk voor de verwerking. Maar je voelt de onmacht bij de politie. De onkunde ook. De officier van justitie verbiedt een bloedonderzoek, het uitpeilen van de telefoon van Dascha. We hebben op eigen kracht allerlei dingen ontdekt, er is een heel rijtje zaken die we zelf boven water hebben gehaald.' De binnengekomen tips worden nu nagetrokken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: