woensdag, 16. december 2015 - 15:04 Update: 16-12-2015 15:09

Onderzoek naar dood in recreatiegebied Alkmaar gevonden man (29)

Onderzoek naar dood in recreatiegebied Alkmaar gevonden man (29)
Foto: Archief EHF
Alkmaar

Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) doet de politie in Noord-Holland onderzoek naar het stoffelijk overschot dat afgelopen vrijdag vanaf de Willem Kalfstraat in Alkmaar naar recreatiegebied Geestmerambacht werd gereden en daar werd achtergelaten. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

Sectie

Uit de voorlopige sectie bij het Nederlands Forensisch Instituut is naar voren gekomen dat het overlijden van de 29-jarige man kan worden verklaard door hartfunctiestoornissen ten gevolge van hartspierschade. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de oorzaak van de hartspierschade. Mogelijk is sprake van een overdosis verdovende middelen', aldus de politie.

Wegmaken lijk

Alle mogelijke scenario’s worden nader onderzocht maar op dit moment is er onvoldoende bewijs tegen de verdachten om ze vast te houden voor betrokkenheid bij de dood. Zij worden op dit moment verdacht van het wegmaken van een lijk. Het gaat om drie mannen van 26, 43 en 47 jaar uit Alkmaar en Heerhugowaard. Een vierde verdachte is maandag aangehouden. Dit betreft een 42-jarige man uit Alkmaar. Zij worden alle vier donderdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter voor het wegmaken van een lijk. Deze rechter beslist over de voorlopige hechtenis. 

Geruchten ontbreken ledematen

De politie kreeg afgelopen vrijdagochtend rond 09.50 uur een melding dat een man in een busje geladen zou worden op de Willem Kalfstraat in Alkmaar. In recreatiegebied Geestmerambacht werd een lichaam aangetroffen. Het busje werd op de N245 staande gehouden, de bestuurder is aangehouden. Direct na de vondst van het lichaam werd op (social) media gesuggereerd dat de ledematen ontbraken en het lichaam verminkt was. Deze geruchten zijn niet waar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: