vrijdag, 18. december 2015 - 7:45 Update: 18-12-2015 21:44

Kamer tegen milieuzones in steden

'Kamer wil af van nutteloze milieuzones'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor het afschaffen van milieuzones voor personenwagen. De VVD vindt de zone ‘nutteloos en duur’. Zij kregen steun van ondermeer de het CDA, SP, SGP en de PVV.

Utrecht weert sinds begin dit jaar oude diesels uit de binnenstad. Volgens de gemeente en Milieudefensie scheelt het weren van de vieze diesels 30 procent roetuitstoot op jaarbasis. Volgens RTL Nieuws spelen Amsterdam en Rotterdam ook met het idee van een milieuzone voor vervuilende personenwagens.

Milieudefensie laat is een reactie weten het idee om de milieuzones af te schaffen onvoorstelbaar. ‘Het Rijk doet nauwelijks iets om de luchtkwaliteit in het land te verbeteren. Nu wordt zelfs de gemeenten de mogelijkheid ontnomen om voor gezonde lucht te zorgen. Dit is zeer zorgwekkend. De overheid wordt op deze manier ook volslagen onbetrouwbaar. Wat moeten mensen die net een nieuwe schone auto hebben gekocht hiervan denken?’

Minister Schultz van Verkeer en Waterstaat laat weten dat de milieuzones een zaak van de gemeenten zijn. Zij bepalen volgens haar de aanpak van de luchtkwaliteit.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):