vrijdag, 18. december 2015 - 9:32 Update: 18-12-2015 21:50

Man (32) opgepakt voor dodelijke schietpartij Scheepvaartmuseum

Man vast voor betrokkenheid liquidatie dancefeest 'Waterfront'
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft 1 december een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van een 26-jarige Amsterdammer op zaterdag 25 mei 2013 in Amsterdam. Dit maakte het openbaar ministerie vrijdag bekend.

Het slachtoffer werd tussen het uitgaanspubliek met meerdere pistoolschoten om het leven gebracht. Dat gebeurde rond 01.30 uur in het Scheepvaartmuseum waar op dat moment het dancefeest ‘Waterfront’ gaande was.De 32-jarige man is in Amsterdam aangehouden voor een ander strafbaar feit. Hij zit nu vast voor betrokkenheid bij de liquidatie op 25 mei 2013. Tot vandaag zat de verdachte in beperkingen en mocht hij alleen contact hebben met zijn advocaat. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft op 14 december 2015 zijn voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd.

Mogelijk kan de moord op de 26-jarige Amsterdammer geplaatst worden binnen de liquidatiegolf in Amsterdam waarbij rauw geweld niet wordt geschuwd. Daarbij worden met ogenschijnlijke achteloosheid de meest zware wapens gebruikt in dichtbevolkte woonwijken. De recherche heeft de zaak in onderzoek en onderzoekt onder meer de rol van de verdachte. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: