vrijdag, 18. december 2015 - 10:37 Update: 18-12-2015 10:58

Extra politie tijdens informatieavond opvang 1.200 vluchtelingen Kaatsheuvel

Extra politie tijdens informatieavond opvang 1.200 vluchtelingen Kaatsheuvel
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Loon op Zand/Kaatsheuvel

De gemeente Loon op Zand zet aanstaande maandag extra politie in tijdens een informatieavond over de tijdelijke noodopvang van 1.200 vluchtelingen in vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Dit heeft de gemeente vrijdag laten weten.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 21 december organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst voor inwoners van gemeente Loon op Zand. Het COA, de politie en de gemeente zijn aanwezig om u informatie te geven. Het Centraal Orgaan Opvang asielzoekers (COA) vangt vooreen periode van drie maanden maximaal 1.200 asielzoekers op bij vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. De tijdelijke opvang duurt tot 1 april 2016.

Noodopvang

Noodopvang van de vluchtelingen in Europa is hard nodig. Dagelijks komen honderden vluchtelingen aan in Nederland. Het COA vroeg de eigenaar van vakantiepark Droomgaard om tijdelijk woonruimte voor asielzoekers beschikbaar te stellen. 
Besluit gemeente

Instemming gemeente

Omdat de gemeente Loon op Zand een gastvrije gemeente is en de nood op dit moment in Nederland zo hoog is, heeft de gemeente hiermee ingestemd. Deze beslissing nam de gemeente heel zorgvuldig. De gemeente heeft vertrouwen in de veerkracht van onze inwoners en ondernemers. Met het COA zijn natuurlijk afspraken gemaakt om ook voor onze inwoners en de omgeving alles goed te regelen. 

'Geen tijd voor inspraak'

Gemiddeld komen er 1400 tot 1500 vluchtelingen per dag ons land binnen. Eerder was dit maximaal 400 personen per dag. Hierdoor is de nood voor opvang erg hoog. De opvang op vakantiepark Droomgaard is kortdurende noodopvang, tot 1 april 2016.  Kortdurende noodopvang wordt binnen een heel kort tijdsbestek georganiseerd. Hierdoor is er geen tijd voor inspraak.