zaterdag, 19. december 2015 - 10:10 Update: 19-12-2015 13:44

Gegooid vuurwerk ontploft in gezicht 13-jarige jongen

Gegooid vuurwerk ontploft in gezicht 13-jarige jongen
Foto: Archief EHF
Berkhout

Het eerste vuurwerkslachtoffer is een feit. Een 13-jarige jongen uit Hoorn raakte afgelopen week gewond nadat hij vuurwerk in zijn gezicht had gekregen.

Dit werd meer dan vermoedelijk gegooid door twee personen op een scooter en een fiets. Dat gebeurde rond 15.45 uur op het fietspad van de Berkhouterweg, ter hoogte van het tuincentrum. Het slachtoffer fietste met nog een andere jongen richting Berkhout. In tegenovergestelde richting kwamen een fietser en een scooterrijder aanrijden.

Vanuit het niets werd er vuurwerk gegooid. Dit kwam tegen de 13-jarige jongen en ontplofte in zijn gezicht. Door de ontploffing stond de jas van de jongen in brand en liep het slachtoffer brandwonden in het gezicht op. Met water uit de naastgelegen sloot werd het brandje door de het slachtoffer en zijn vriendje geblust en de brandwond gekoeld. Op de eerste hulp werd duidelijk dat het slachtoffer eerstegraads brandwonden heeft opgelopen. Dit incident is pas donderdag gemeld bij de politie toen er aangifte werd gedaan.

De politie zoekt getuigen van het vuurwerkincident. In de hectiek hebben beide jongens geen signalement onthouden van de scooterrijder en de fietser. Wel is bekend dat ze een capuchon op hadden en hun gezicht bedekt hadden met een sjaal.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: