zaterdag, 19. december 2015 - 16:08 Update: 19-12-2015 21:34

Spectaculaire achtervolging eindigt na 100 kilometer op A2 bij Boxtel

Achtervolging eindigd na 100 kilometer op A2 bij Boxtel
Foto: Persbureau Sander van Gils
Uitgeest

De politie heeft vrijdagavond na een achtervolging drie mannen aangehouden. Rond 18.20 uur werd het drietal betrapt bij een woninginbraak aan de Berkenstraat in Uitgeest.

Oplettende getuigen hadden de politie gebeld. Agenten waren snel ter plaatse en zagen het voertuig rijden op de A9. Een stopteken werd genegeerd en het voertuig ging er vandoor. De achtervolging ging over de A9 en de A2 richting Utrecht en Brabant. De politie kreeg tijdens de achtervolging onder meer assistentie van de eenheden Amsterdam en Midden-Nederland. Ook werd een politiehelikopter ingezet.

Op de A2 tussen Best en Boxtel is de achtervolging rond 19.25 uur gestopt. Drie mannen konden worden aangehouden. De verdachten zijn mannen van 22 en 23 uit Nieuwegein en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het drietal is verhoor meegenomen naar het politiebureau.

De bewoner van het huis aan de Berkenstraat heeft aangifte gedaan. Het is nog onbekend wat en of er buit is gemaakt. Op de Wiekenlaan in Uitgeest was ook ingebroken. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide inbraken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):