maandag, 21. december 2015 - 18:16 Update: 21-12-2015 18:17

Vlaardinger heeft 800 Cobra's in tussenwoning opgeslagen

Vlaardinger heeft 800 Cobra's in tussenwoning opgeslagen
Foto: fbf
Vlaardingen

De politie heeft twee mannen van 26 en 27 jaar uit Schiedam en Vlaardingen zaterdag 19 december aangehouden op verdenking van de handel in illegaal vuurwerk. Dit meldt de politie maandagmiddag.

De Vlaardinger werd in een pand aan de Aletta Jacobskade in Vlaardingen aangehouden, waar ook ruim 800 Cobra´s en enkele duizenden nitraten werden gevonden. Dit illegale vuurwerk is in beslaggnomen en vernietigd. De Schiedammer werd in zijn woonplaats aangehouden.

Explosiegevaar

De identiteit van beide verdachten kwam naar voren, nadat de politie informatie over de mogelijke handel van de mannen had ontvangen. Het pand waar het vuurwerk lag opgeslagen, betreft een tussenwoning in een compacte woonwijk. Als het vuurwerk ontploft was, was de schade aanzienlijk en mogelijk letsel niet te overzien geweest.

Extra aandacht

De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk. Rondom de jaarwisseling zijn er acties gericht op het voorkomen van overlast door vuurwerk. Als u denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd, kunt u dit melden bij de politie. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: