dinsdag, 22. december 2015 - 20:20

Boulevard Scheveningen op de schop

Boulevard Scheveningen op de schop
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag/Scheveningen

In 2016 wordt gestart met de eerste ruimtelijke verbeteringen in Scheveningen Bad. Met deze opknapbeurt, vastgelegd in het uitvoeringsprogramma De Kust Gezond is in totaal 25 miljoen euro gemoeid.

Er komt een nieuw ontwerp voor de Noordboulevard. Daarnaast wordt de buitenruimte op andere plekken in Scheveningen mooier gemaakt. Zo krijgt het Palaceplein een facelift en wordt voor de omgeving van het Kurhaus een nieuw ontwerp gemaakt met meer ruimte voor voetgangers en meer groen.

Wethouder Boudewijn Revis (Scheveningen Bad, Buitenruimte) : 'Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd op Scheveningen. Zo is de nieuwe Zuidboulevard geopend, krijgt de haven een opknapbeurt en zijn we hard bezig de verkeersdoorstroming te verbeteren. Scheveningen moet weer meer de klassieke uitstraling van badplaats terugkrijgen, met meer groen en minder stenen. Scheveningers zelf zijn actief betrokken bij de plannen en ondersteunen deze doelstelling. Met de uitvoering ervan versterkt Scheveningen zijn positie als toeristische trekpleister en tweede economische hart van Den Haag.'

Boulevard

Een van de belangrijkste plekken die wordt aangepakt is de Noordboulevard, richting het Zwarte Pad. De komst van een nieuwe eigenaar van de Pier en interesse vanuit de markt om ook de verouderde bebouwing op de Noordboulevard aan te pakken maakt dat de gemeente nu kan starten met de renovatie van de boulevard. Het succes van de zuidelijke ‘Moralesboulevard' wordt doorgetrokken naar het noordelijk gedeelte. In 2016 start het ontwerpproces.

Meer Groen

Er komt meer groen in Scheveningen Bad. Omdat het zeeklimaat de mogelijkheden beperkt om bomen te planten is gekozen voor vergroening in de vorm van helmgras en duinroos, deze soorten passen goed in de zilte omgeving. De groene facelift van het Palaceplein is het eerste zichtbare resultaat in 2016.

Betere bereikbaarheid

De Gevers Deynootweg wordt opnieuw ingericht, waarbij er meer ruimte komt voor fietsers en voetgangers. Ook de toegangswegen naar Scheveningen (Zwolsestraat, Kurhausweg en Nieuwe Parklaan) krijgen een nieuwe inrichting en meer groen. Verder komen er goede looproutes tussen boulevard en de achterliggende straten. Na de zomer starten de werkzaamheden aan het laatste stuk van tramlijn 9 tot en met de keerlus op het Zwarte Pad.

Categorie:
Provincie: