woensdag, 23. december 2015 - 11:01 Update: 23-12-2015 11:40

55-plusser komt vooral in Randstad moeilijk aan werk

55-plusser komt vooral in Randstad moeilijk aan werk
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Van de 55-plussers die werkloos worden, vindt meer dan de helft geen baan voordat de WW-periode afloopt. In de regio Amsterdam is dat zelfs iets meer dan 72 procent.

Ook in de regio Haaglanden is het voor de 55-plusser heel moeilijk om aan werk te komen. Dat blijkt uit een analyse die dataplatform LocalFocus heeft gemaakt op basis van cijfers van het UWV. Dit schrijft onder meer de Volkskrant woensdag. In Groot-Amsterdam, een regio, die naast de stad bestaat uit nog zeven omliggende gemeenten, heeft tussen 1 januari 2013 en 1 november 2015 nog geen 30 procent van de 55-plussers een baan gevonden. 39 procent van de werkloze 55-plussers stroomde uit naar de bijstand en iets meer dan 32 procent kwam uit de WW omdat ze bijvoorbeeld de pensioengerechtigde leeftijd bereikte of omdat ze arbeidsongeschikt werden verklaard en daardoor doorstroomden naar de Ziektewet, aldus de krant.

Baankansen voor oudere werklozen zijn in de grootstedelijke gebieden in de Randstad het slechtst. In landelijke gebieden zoals onder meer Noord- en Oost-Nederland, Noord-Limburg en Zeeland zijn de kansen op werk vanuit de WW nog het best. Dat komt volgens het UWV omdat veel jongeren uit deze gebieden wegtrekken en er zo meer kans op werk is voor de oudere werkloze.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):