zaterdag, 26. december 2015 - 10:32 Update: 26-12-2015 14:24

Agenten gewond bij aanhouding in Tilburg

Agent gewond bij aanhouding in Tilburg
Foto: Bon
undefined

Twee politieagenten zijn vrijdagavond gewond geraakt toen ze twee mannen aan wilden houden die met een gestolen televisie over straat liepen. Er zijn uiteindelijk vier mensen aangehouden.

Op vrijdag 25 december 2015 om 20.30 uur surveilleerden twee agenten in burger op de Textielstraat. Ze waren belast met een speciale dienst gericht op het terugdringen van het aantal woninginbraken. Op dat tijdstip zagen ze twee mannen de weg oversteken met in hun handen een grote televisie. Uiteraard stopten ze en spraken de mannen aan. 

Waarschuwingsschot

Eén van de mannen wilde weglopen en een agent hield hem tegen. Ze legitimeerde zich en gaf aan dat ze van de politie was. De andere agent sprak de andere man aan. Geen van de twee mannen sprak Nederlands. Toen de man die weg wilde lopen vastgepakt werd door de agent zag ze dat hij een hakmes en een ijzeren pijp in zijn handen had. Ze wilde deze man aanhouden. Plotseling werd ze door een derde man enkele malen hard geslagen. Ze viel en gaf weer aan dat ze van de politie was. De onbekende derde man bleef slaan en de agente voelde een hevige pijn in haar gezicht. Ze zag zich gedwongen om haar pistool te pakken en een waarschuwingsschot af te vuren teneinde het geweld tegen haar te stoppen. Ze zag dat de man met het mes en de ijzeren staaf wegliep en in een auto stapte en dat de andere wegrende.

Aanhoudingen

De andere agent had ondertussen zijn verdachte onder controle, maar ook hij was gewond geraakt. De verdachte, een 30-jarige inwoner van Tilburg, is naar het bureau gebracht. Korte tijd later zagen collega’s een man lopen op de Reitse Hoevenstraat die zich verdacht gedroeg en waarvan het signalement volledig overeenkwam met de man die was weggerend nadat hij de agente mishandeld had. Deze man is direct aangehouden, hij verzette zich hevig. Dit betrof een 28-jarige inwoner uit Tilburger Het kenteken van de weggereden auto werd via de mobilofoon verspreid onder de surveillerende agenten in Tilburg. De auto werd snel gevonden op de Dalemdreef. In de auto zaten twee mannen die meteen aangehouden zijn. Het betrof een 23-jarige man uit Tilburg en een 39-jarige man uit Sprang-Capelle. In de auto werd onder andere een ijzeren staaf gevonden.

Overval

Op hetzelfde moment was er bij het operationeel centrum een melding binnen gekomen van een mogelijke overval op een woonhuis in de Ruwerstraat. Drie mannen gewapend met een mes zouden daar de woning zijn binnendrongen en er met enkele goederen weer vandoor gegaan zijn. Ze hadden onder andere een televisie meegenomen. Bij die overval waren enkele ruiten vernield. Dat bleek dus de televisie te zijn die de agenten in de handen van de twee mannen hadden aangetroffen.

Doktersbehandeling

De twee agenten, die als eerste geconfronteerd werden met de twee overvallers, hebben zich onder doktersbehandeling laten stellen in het ziekenhuis. Na behandeling konden ze hun werk weer hervatten. Beiden hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: