zaterdag, 26. december 2015 - 14:12 Update: 26-12-2015 20:29

Vrijwilligers Rode Kruis in het nieuw gestoken

Vrijwilligers Rode Kruis krijgen nieuwe kleding
Den Haag

De vrijwilligers van het Rode Kruis worden in 2016 geleidelijk in nieuwe kleding gestoken. De huidige Rode Kruis kledij dateert van 1999 en was nodig aan vervanging toe. De nieuwe outfit is comfortabeler, eigentijds, heeft een dameslijn en is waterdicht ademend. Helly Hansen heeft gezorgd voor het sportieve ontwerp.

Het standaard EHBO-tenue bestaat uit een jas, een broek, een fleecevest en een polo met korte mouw. Daarnaast zijn extra items beschikbaar, zoals een pet, bodywarmer, werkschoenen en thermo-ondergoed. Voor de EHBO-biketeams zijn er fietshelmen, maar ook een aparte broek, die beter geschikt is voor gebruik op de fiets.

De nieuwe kleding is niet van kleur veranderd. De huidige lichtgrijze broek is wel donkergrijs geworden. Daarnaast is de accentkleur lichtblauw toegevoegd, beiden in lijn met de nieuwe huisstijl (2013) van de organisatie. De kleding wordt geleverd door Company2Wear.

Vrijwilligers

Meer dan 3000 vrijwilligers vulden met veel animo een speciale kledingenquête in. Bij het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met hun wensen. Zo heeft de nieuwe jas op veler verzoek een binnenzak en een speciale lus waar portofoons aan bevestigd kunnen worden. Ook de organisatielogo’s op de zijkant van mouwen en broekspijpen, voor herkenbaarheid van opzij, vonden vrijwilligers belangrijk. Op basis van een draagtest voor en door vrijwilligers is de kleding verder aangepast en verbeterd. Criteria als kwaliteit, duurzaamheid en pasvorm waren daarbij leidend.

Categorie:
Provincie: