zondag, 27. december 2015 - 9:09 Update: 27-12-2015 9:22

John Cleese eenmalig terug als Basil uit Fawlty Towers

John Cleese eenmalig terug als Basil uit Fawlty Towers
Foto: Specsavers
Huizen

Acteur John Cleese keert na 36 jaar eenmalig terug op de Nederlandse televisie met de hitserie uit de jaren 70 Fawlty Towers.

Op verzoek van Specsavers wekte de Britse acteur zijn populaire tv-karakter Basil Fawlty eenmalig weer tot leven. In de nieuwe commercial van de internationale retailketen krijgt de hoteleigenaar het aan de stok met de automatische voice control van zijn auto. Want zoals we van Basil Fawlty gewend zijn loopt niets zoals het zou moeten gaan: ‘Ja Basil, was nu maar naar Specsavers gegaan!’

De Britse serie Fawlty Towers genoot in de jaren 1975 tot en met 1979 een enorme populariteit in binnen- en buitenland. In de show speelde Cleese een hoteleigenaar die niet alleen zijn personeel maar ook zijn gasten doorlopend beledigde. 

De nieuwe commercial van Specsavers is gebaseerd op een scène uit de beginjaren van de serie en zal dan ook een feest van herkenning zijn voor de kijker. Speciaal voor Specsavers adapteerde Cleese het script naar nu, waardoor de scene naadloos aansluit bij de humoristische insteek van Specsavers campagnes.

De nieuwe commercial met John Cleese in de rol van Basil Fawlty is vanaf 4 januari te zien op de Nederlandse televisiezenders.

Categorie:
Provincie: