maandag, 28. december 2015 - 10:31 Update: 28-12-2015 16:48

Door rood rijdende snelheidsduivel opgepakt voor poging doodslag

Bestuurder na intensieve achtervolging aangehouden
Foto: Archief FBF.nl
Bunnik

Een 23-jarige man uit Utrecht werd in de nacht van zondag op maandag na een intensieve achtervolging aangehouden op verdenking van poging doodslag. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Een surveilleerde agent zag bij de verkeerslichten nabij het 5 Mei plein een bestuurder van een grijze Seat Ibiza uit het niets, met hoge snelheid via de busbaan door het rode licht rijden. Vervolgens zag de agent de man weer door rood licht rijden en startte hierop de achtervolging. Deze achtervolging begon door Kanaleneiland Noord en eindigde uiteindelijk langs de A12 in Bunnik. De verdachte stopte ter hoogte van De Forten en ging er vervolgens rennend vandoor. Agenten ter plaatse konden de man even later aanhouden.

Strafbare feiten

De verdachte wordt verdacht van poging doodslag op de dienstdoende agenten, omdat hij tijdens de achtervolging vol op zijn remmen ging staan waardoor er bijna een aanrijding ontstond. Tevens vond er in Houten een bijna frontale aanrijding plaats met een onbekende bestuurder. De man wordt tevens verdacht van gevaarlijk rijgedrag. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: