dinsdag, 29. december 2015 - 11:21

DAF 44 van Matrix wint titel 'Miniatuurauto van het Jaar'

DAF 44 van Matrix wint titel 'Miniatuurauto van het Jaar'
Neurenberg

De leden van de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club (NAMAC) hebben de DAF 44 van Matrix Scale Models gekozen tot 'Miniatuurauto van het Jaar 2016'. De NAMAC - Europa's grootste vereniging van verzamelaars van miniatuurauto's - organiseert jaarlijks de 'Miniatuurauto van het Jaar'-verkiezing.

Bijna de helft van de stemmers koos het model van de DAF 44 als de winnaar in de categorie Personenauto's 1:43. Daarmee mag de Nederlandse fabrikant Matrix Scale Models zich de maker van de Miniatuurauto van het Jaar 2016 noemen.

Dit jaar brachten de leden van de NAMAC meer dan 4.800 stemmen uit. Dat zijn er nog meer dan in de verkiezing van vorig jaar. Dat grote aantal stemmen geeft wel aan dat de titel 'Miniatuurauto van het Jaar' een heel belangrijke onderscheiding is in de miniatuurautowereld.

In acht categorieën konden de NAMAC-leden kiezen uit acht modellen. Die waren door de redactie van het magazine Auto in Miniatuur van de NAMAC en het NAMAC-bestuur geselecteerd.

Tijdens de komende Spielwarenmesse in Neurenberg (27 januari - 1 februari 2016) reikt een delegatie van de redactie van Auto in Miniatuur en het NAMAC-bestuur de oorkonde die hoort bij de titel 'Miniatuurauto van het Jaar' uit aan de directie van Matrix Scale Models. De fabrikanten van de winnaars van de overige zeven categorieën ontvangen eveneens een oorkonde tijdens de Spielwarenmesse.

Categorie: