dinsdag, 29. december 2015 - 15:23 Update: 29-12-2015 15:30

Mannen betrapt bij weghalen drugs achter dubbele wand op schip

Mannen betrapt bij weghalen drugs achter dubbele wand op schip
Foto: OM
Rotterdam

Vorige week woensdag zijn twee mannen in de Rotterdamse haven op een schip op heterdaad betrapt toen zij gesmokkelde drugs achter een speciaal geconstrueerde dubbele wand aan het weghalen waren. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.

'Een speciaal team van de Douane, een zogenoemde visitatieploeg, stuitte vorige week woensdag tijdens een controle van een schip in de Waalhaven op het tweetal.  De twee waren bezig met het weghalen van een wand. Daarachter bleek zo’n 25 kilo cocaïne te zitten', aldus het OM

Boren

De medewerkers van de Douane kwamen de verdachten tegen in het ruim van een schip dat uit Ecuador was gekomen. Met meegebrachte boren hadden de twee een gedeelte van een wand verwijderd, en haalden daar pakketten achter vandaan. Die werden in tassen gestopt. Toen de twee daarmee weg wilden lopen werden ze aangehouden. In totaal ging het om 25 pakketten met elk ongeveer een kilo cocaïne.

Hoe de mannen aan boord gekomen zijn, maakt deel uit van het onderzoek van het Hit and Run Cargoteam (HARC), dat de zaak heeft opgepakt. Al enige jaren wordt in het kader van het programma Integere Haven samengewerkt tussen opsporingsdiensten en bedrijven om medewerkers en beveiligers van haventerreinen en schepen alerter te laten zijn op drugssmokkelaars.

De verdachten zijn een 42-jarige man uit Ecuador en een 25-jarige Rotterdammer. Ze zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven nog zeker 14 dagen vastzitten. De cocaïne, met een waarde van zeker een miljoen euro, is meteen vernietigd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):