woensdag, 30. december 2015 - 17:47 Update: 30-12-2015 17:53

Rotterdamse politie neemt levensgevaarlijk vuurwerk in Brabant in beslag

Rotterdamse politie neemt levensgevaarlijk vuurwerk in Brabant in beslag
Foto: Politie
Rotterdam

Dinsdag heeft het team Milieu van de politie Eenheid Rotterdam, na uitgebreid onderzoek, een grote hoeveelheid zwaar en gevaarlijk vuurwerk in Brabant in beslag genomen. In Brabant zijn acht verdachten aangehouden en 124 kilogram vuurwerk, 8 telefoons en 5400 euro in beslag genomen', meldt de politie woensdag.

Onderzoek

Het onderzoek naar deze grootschalige handel in illegaal professioneel vuurwerk is drie weken geleden gestart. In die periode is een handelaar aangehouden en 22 van zijn afnemers. Daarbij werd een grote hoeveelheid vuurwerk, waaronder Super Cobra’s, diverse mortieren en lawinepijlen in beslag genomen.

Leverancier

In de loop van het onderzoek werd duidelijk wie de leverancier van de handelaar was, nl. een 28-jarige man. Hij bleek gisteren een afspraak ergens in Brabant te hebben met zeven anderen om vuurwerk af te leveren.

Samenwerking

Het team Milieu van de politie Eenheid Rotterdam heeft deze locatie in samenwerking met het team Milieu van de Eenheid Brabant en de Landelijke Eenheid in de gaten gehouden en nadat de verdachte het vuurwerk had overgedragen werden hij en zeven andere mannen aangehouden.

Vuurwerk

In de vier auto’s die de verdachten bij zich hadden werden grote hoeveelheden zwaar en gevaarlijk vuurwerk aangetroffen, totaal 124 kg. Het ging onder andere om 1 Blackboxx 9102 Japan Sonne (3,5 kg), diverse mortieren, 2 cobra’s, vuurpijlen, 3 kartons Di Blaiso Super Cobra 6, 60x Super Cobra 6, 100 stuks lawinepijlen en diverse shells.

Inbeslagname

Alle vuurwerk is in beslag genomen en de verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):