vrijdag, 1. januari 2016 - 11:22 Update: 01-01-2016 13:01

Vier meisjes in eerste minuut nieuwe jaar slachtoffer van gewapende woningoverval

Nieuwe jaar begint bijzonder slecht voor bewoners in Oss met gewapende woningoverval
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oss

Het nieuwe jaar was nog geen minuut oud toen vier meisje in een woning te maken kregen met een gewapende woningoverval. Dit meldt de politie vrijdag.

'De bewoners van de woning aan de Rusheuvelstraat, vier meisje in de leeftijd van 13 t/m 19 jaar,  wilden op het moment van de jaarwisseling net naar buiten gaan om het vuurwerk te kunnen bekijken toen zij bij het openen van de voordeur door een onbekend gebleven man naar binnen werden gedwongen onder bedreiging van een mes', meldt de politie. 

In de woning moesten de meisjes op hun knieën gaan zitten en hun telefoons afstaan. De man is uiteindelijk, vermoedelijk zonder buit, gevlucht over de Rusheuvelstraat in de richting van het centrum. 

Het is onbekend of de man richting het centrum is doorgerend of dat hij de Verlengde Almstein in is gerend. De bewoners waren zichtbaar erg emotioneel door dit gebeuren. De politie roept iedereen op die mogelijk getuige is geweest van de overval om met de politie contact op te nemen. 

Signalement dader

Het gaat om een man van ongeveer 35-45 jaar oud, blank met een normaal postuur en hij droeg een zwarte muts of pet en had de zwarte col van een trui tot op zijn neus opgetrokken. Verder droeg hij een donkere jas, donkere broek en sprak hij accentloos Nederlands.

Getuigenoproep

Op het tijdstip van de overval zullen er ongetwijfeld veel mensen op straat hebben gestaan. 'Laten we daarom dit bericht massaal delen om de dader van deze laffe daad te kunnen pakken. Hopelijk kunnen we zo de slachtoffers toch nog een troost geven met zo'n verschrikkelijke start van 2016!', aldus de politie

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):