maandag, 4. januari 2016 - 12:50

Verdachte aangehouden in zaak dode vrouw Nova Zemblastraat

Verdachte aangehouden in zaak dode vrouw Nova Zemblastraat
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De politie heeft op 29 december 2015 een 56-jarige Amsterdammer aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 55-jarige Chinese vrouw die maandag 28 december werd aangetroffen op de Nova Zemblastraat.

Bij de hulpdiensten kwam op maandagochtend 28 december rond 07.15 uur de melding binnen dat er een mogelijk onwel geworden vrouw lag op de Nova Zemblastraat. De vrouw is nog gereanimeerd, maar dit mocht helaas niet baten. Omdat niet direct duidelijk was waardoor de vrouw is overleden, startte de politie een onderzoek. Op de locatie is uitgebreid sporenonderzoek gedaan en daarnaast is er buurtonderzoek verricht om erachter te komen of buurtbewoners mogelijk iets gezien hebben.

De verdachte is afgelopen donderdag 31 december voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld. Omdat de verdachte in alle beperkingen zit - wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat - kunnen op dit moment geen verdere mededelingen gedaan worden over het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: