maandag, 4. januari 2016 - 16:14 Update: 04-01-2016 23:10

Zoekactie naar piloot na neerstorten sportvliegtuigje voor kust Petten

Sportvliegtuigje voor kust Petten in zee gestort
Foto: KNRM
Petten

Op ongeveer 750 meter van de kust bij Petten is maandagmiddag rond 15.00 uur een sportvliegtuigje van de radar verdwenen. Het toestel blijkt in zee te zijn gestort. Dit melden de Kustwacht en de KNRM maandagmiddag.

Direct na de melding, die rond 15.00 uur binnenkwam bij de hulpdiensten, werd er een zoekactie op touw gezet waarbij zowel boten, een vliegtuig van de Kustwacht en een helikopter werden ingezet. 

Eén inzittende

Het gaat om een sportvliegtuigje van het type SR20 en er zou 1 persoon aan boord zijn. Het toestel was onderweg van Engeland richting het Duitse eiland Sylt.

Rond 15.50 uur werd het vliegtuigje gevonden door reddingsboten van de KNRM. Het toestel ligt op zijn kop in het water. Over de inzittende is nog niets te melden.

Marineduikers ingezet

Rond 16.35 uur zijn marineduikers ingezet om de inzittende van het vliegtuig te zoeken. De duikers worden door de KNRM per boot naar de locatie gebracht. 

Brokstukken geborgen

Rond 17.15 uur zijn verschillende eenheden aan het zoeken. Het Kustwacht vliegtuig, de verschillende eenheden van de KNRM, het Kustwachtvaartuig Visarend en de Sleepboot Hunter zijn nog steeds aan het zoeken in het gebied. Er worden nog steeds brokstukken aangetroffen en geborgen. Het Kustwachtcentrum in Den Helder coördineert de actie en heeft een zoekgebied gemaakt via een speciaal computer programma "Saris" welke aan de hand van de stroom en wind een zoekgebied berekent .

Marineduikers gestart met zoeken

De marineduikers zijn rond 17.30 uur aangekomen bij het zoeklocatie en te water gelaten en gestart met de zoekactie naar de piloot. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: