dinsdag, 5. januari 2016 - 8:33 Update: 05-01-2016 14:10

'Vertrouwen in Van der Steur bereikt diepte punt'

'Van der Steur heeft veel uit te leggen over patholoog onderzoek MH17'
Den Haag

De minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur moet van het CDA en D66 binnen een week antwoorden over de kwestie van patholoog-anatoom George Maat die in opspraak kwam nadat hij lezingen had gegeven over zijn betrokkenheid bij het onderzoek naar de slachtoffers van de MH17.

Volgens de Telegraaf moest Maat het onderzoeksteam verlaten nadat dit bekend werd. Maat heeft hierna in het universiteitsblad Mare openheid van zaken gegeven. Hieruit zou blijken dat hij onterecht uit het onderzoeksteam is verwijderd.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt zegt. ‘Het blijkt dat de politie stelde dat Maat ontslagen was zonder de feiten te kennen. Ook adviseerde de politie om de genomen maatregel te heroverwegen. De politie zou uiteindelijk met informatie ‘steeds dichter naar Van der Steur zijn gekropen.’

De partijen CDA en D66 vinden het een slechte zaak dat de minister bepaalde informatie niet openlijk met de Kamer heeft gedeeld. Dit had volgens hen wel gemoeten. Volgens de partijen pleit het feitenrelaas Maar vrij. Maat had al eerder lezingen gegeven waarover geen richtlijnen waren. Hiermee heet maar dus ook geen regels overtreden zegt Omtzigt.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: