dinsdag, 5. januari 2016 - 10:21

ANWB richt Intelematics Europe op met het oog op de toekomst

ANWB richt Intelematics Europe op met het oog op de toekomst
Den Haag

De ANWB breidt haar activiteiten op het gebied van connected car uit en gaat samenwerken met Australische, Britse en Oostenrijkse zusterclubs. Deze organisaties hebben gezamenlijk een bedrijf - Intelematics Europe - opgericht wat connected car services gaat ontwikkelen in Europa. Dit in navolging van de Australiërs en de Amerikanen, die onlangs met elkaar Intelematics North America hebben opgericht.

Intelematics Australia levert reeds sinds 1999 telematica diensten en is destijds opgericht door de Australische zusterclubs.

De ANWB is twee jaar bezig met de ontwikkelingen op het gebied van ‘connected car’. In de auto van tegenwoordig zitten computers die voortdurend een schat aan gegevens verzamelen en zijn uit te lezen. Met deze data zijn producten te ontwikkelen die het verkeer veiliger maken, hulp aan voertuigen kunnen verbeteren en kosten voor de bezitter van de auto kunnen besparen. De ANWB heeft inmiddels ongeveer duizend dongels uitgezet in auto’s van leden.

De technologie op het gebied van in-car telematics wordt steeds belangrijker. Ook de consument kan als bezitter van een auto daar zijn voordeel mee doen en kan kosten besparen. De ANWB constateerde vorig jaar dat de technologie van live autodata in praktijk werkt en bereikbaar is te maken voor consumenten.

In het nieuwe bedrijf - wat in Londen wordt gevestigd - zullen de betrokken autoclubs kennis delen, producten ontwikkelen en de samenwerking aangaan met autofabrikanten. De samenwerking levert naar verwachting schaalvoordelen op. De samenwerkende autoclubs in Europa, Australië en Noord-Amerika hebben samen zo’n 40 miljoen leden.

Categorie:
Provincie: