dinsdag, 5. januari 2016 - 10:53

Nat pak tijdens achtervolging A17

foto van achtervolging | fbf archief
Foto: fbf archief
Zevenbergen

In de nacht van maandag op dinsdag om ongeveer 01.15 uur troffen surveillerende politieagenten op de A17 een personenauto die zij besloten te controleren. Uiteindelijk resulteerde dit voornemen in een achtervolging en een aanhouding.

Twee politieauto’s stonden op de snelweg en zagen een personenauto met een Belgisch kenteken voorbij komen rijden. Deze auto, en de inzittenden wilden de agenten aan een controle onderwerpen. De ene politieauto ging voor de personenauto rijden en de andere politieauto erachter. De voorste auto had zijn transparant aan met de aanwijzing: ‘Politie volgen’. Toen hij de snelweg afdraaide om naar een veilige controleplaats te rijden bleef de Belgische personenauto echter doorrijden op de A17.

Geen kant meer op

De tweede politieauto bleef er achteraan rijden totdat zijn collega ook weer terug was. Onderweg maakte de Belgische auto allerlei rare manoeuvres die ervoor zouden moeten zorgen dat hij niet ingehaald kon worden door de agenten. Dat lukte op een gegeven moment toch en toen de bestuurder, ter hoogte van de Uilendijk in Zevenbergen, zag dat hij geen kant meer op kon draaide hij zijn auto de berm in en zagen de agenten twee mannen uit de auto springen. De auto reed vervolgens het talud af met geopende deuren en kwam in de sloot tot stilstand.

Nat pak

De agenten hebben hun auto’s aan de kant van de weg geparkeerd en zijn te voet achter de twee mannen aangegaan. Via het talud sprongen de beide verdachten een sloot in en de agenten deden hetzelfde. Even na de sloot kon een van de verdachten worden aangehouden. De ander is niet meer teruggevonden. De aangehouden verdachte betreft een man van 20 zonder vaste woon- of verblijfplaats.

200 gram cocaïne

Omdat de auto met geopende portieren het talud afreed vielen er allerlei goederen uit het voertuig waaronder een verpakking met, vermoedelijk, harddrugs. Nadat de verdachte was overgebracht naar een politiecel is de auto in beslag genomen voor onderzoek, maar ook alle goederen die werden aangetroffen zijn in beslag genomen door de agenten. Het pakketje bleek ruim 200 gram cocaïne te bevatten. Door de technische recherche wordt nu nog onderzocht of de auto afkomstig is van diefstal. Ook wordt de aangehouden verdachte vandaag verder gehoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: