dinsdag, 5. januari 2016 - 12:11

Piloot neergestort sportvliegtuig Noordzee nog niet gevonden

Piloot neergestort sportvliegtuig Noordzee nog niet gevonden
Foto: fbf
Driebergen

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het neerstorten van het sportvliegtuigje gisteren in de Noordzee ter hoogte van Petten. De Duitse 76-jarige piloot en het vliegtuig zijn ondanks een grote zoekactie nog niet gevonden.

Het vermoeden bestaat dat de man het ongeval niet heeft overleefd. Een schip van de marine zoekt met apparatuur de zeebodem af naar het wrak.

De ervaren piloot uit de Gütersloh (D), is gisteren aan het eind van de ochtend opgestegen van een vliegveld in het Engelse Gloucestershire. Volgens het vliegplan wilde de man naar het vliegveld Münster-Osnabrück in Duitsland. Iets voor 15.00 uur verdween het sportvliegtuig, type Cirrus Aircraft SR20, van de radar. Het Kustwachtcentrum startte een grootscheepse zoekactie. Aan de zoekactie namen verschillende boten van de KNRM, Rederij Noordgat, de Koninklijke Marine en de politie deel.

Wrakstukken

De Unit Luchtvaarttoezicht onderzoekt de toedracht van het ongeval. Bij aantreffen van het wrak, wordt het gelicht om technisch onderzoek te kunnen doen. Uit zee zijn al verschillende wrakstukken afkomstig van het vliegtuig geborgen. Komende periode is het goed mogelijk dat andere delen van het vliegtuig op het Noordzeestrand aanspoelen. De politie vraagt vondsten te melden bij het Kustwachtcentrum 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):