dinsdag, 5. januari 2016 - 14:46 Update: 05-01-2016 15:12

Hoogbejaarde man geeft politie na huiszoeking granaat mee

Hoogbejaarde man geeft politie na huiszoeking granaat mee
Foto: Archief EHF
Oosterhout

De politie kreeg maandagavond in Oosterhout na een huiszoeking een granaat mee van de 89-jarige bewoner. Dit meldt de politie dinsdag.

Agenten waren maandag in verband met een onderzoek op zoek naar een vrouw en bezochten daarom een door haar opgegeven adres aan de Abdijstraat. De 89-jarige man deed open en liet de agenten binnen voor een huiszoeking. De vrouw werd niet aangetroffen en de politie vermoedt dan ook dat zij een vals adres heeft opgegeven maar de 89-jarige man had nog wel wat in petto voor de politie.

Granaat

Tijdens het gesprek vroeg de bewoner aan de dienders of zij een granaat mee wilden nemen. Het explosief had hij enkele jaren geleden in Hilvarenbeek met de hulp van een metaaldetector gevonden. Hij had de granaat in zijn garage liggen. Het projectiel was circa 40 bij 8 centimeter, aan de bovenzijde zaten drie bronzen ringen, de onderkant was open. 

De politie maakte een foto van de granaat en legde deze voor aan deskundigen van de Opruimingsdienst (EOD). Zij kwamen al snel tot de conclusie dat er geen gevaar was. Toch adviseert de politie om dergelijke explosieven niet thuis te bewaren en bij een vondst direct melding te maken. De granaat wordt binnenkort door de EOD bij de man opgehaald.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):