woensdag, 6. januari 2016 - 14:52 Update: 06-01-2016 14:54

Agent die agressieve man met mes in been schoot niet vervolgd

Agent die agressieve man met mes in been schoot niet vervolgd
Foto: Archief EHF
Den Bosch/Breda

De agent die afgelopen zomer in 2015 in Breda een verdachte in zijn been schoot wordt niet vervolgd door het OM. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

Mes

Op 13 juli 2015 kwamen agenten na een melding van huiselijk geweld bij een woning aan de Katerdonk in Breda.  Een man in een woning reageerde agressief en bedreigde de agenten met een mes. Er is op verschillende manieren geprobeerd de man aan te houden en rustig te krijgen. 

De man reageerde niet op de pepperspray die tweemaal op zijn gezicht werd gespoten. Noch reageerde de man op de aanwijzingen en waarschuwingen van de vier aanwezige agenten, het gebruik van de wapenstok, politiehond en het richten van vuurwapens op hem.

De verdachte zag kans om de woning uit de vluchten, mogelijk nog in het bezit van een of meer messen. Tijdens een korte achtervolging in een woonwijk waarbij de verdachte meermalen werd gewaarschuwd dat er geschoten zou worden indien hij niet zou stoppen, schoot een agent de verdachte in zijn been. 

Vanwege het agressieve en onberekenbare gedrag van de vluchtende man mocht de agent er redelijkerwijs vanuit gaan dat dit kon leiden tot gevaar voor anderen en dat de verdachte daarom tegengehouden moest worden. 
De verdachte heeft zich vanmorgen moeten verantwoorden voor huiselijk geweld en bedreiging van de agenten. De man werd veroordeeld tot 103 dagen cel, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, en verplichte behandeling. Ook werden de schadevergoedingen van de agenten toegewezen, een bedrag van 1500 euro in totaal.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):