donderdag, 7. januari 2016 - 19:03 Update: 07-01-2016 20:03

Schurft bij student hogeschool Breda

Schurft bij student hogeschool Breda
Foto: Archief EHF
Breda

De praktijklokalen van de opleiding Fysiotherapie in Breda zijn donderdag en vrijdag gesloten. Dit vanwege het feit dat er bij een student Fysiotherapie schurft is geconstateerd.

Dit maakt de Academie voor Gezondheidszorg  Avans donderdag op de website bekend. De 550 studenten Fysiotherapie in Breda zijn donderdagochtend per mail op hoogte gebracht. De sluiting van de lokalen is slechts een preventieve maatregel. Het besmettingsgevaar binnen een school is erg beperkt en een student met de aandoening kan gewoon deelnemen aan de les zonder medestudenten te besmetten. Maar bij deze opleiding is het besmettingsgevaar mogelijk wat groter omdat bij de opleiding huid-op-huid contact voorkomt, en ook gebruik wordt gemaakt van hetzelfde beddengoed.

De Academie voor Gezondheidszorg heeft contact opgenomen met de GGD en heeft de landelijke richtlijnen van het RIVM geraadpleegd. De school meldt dat de lokalen alleen gebruikt zijn door studenten en docenten Fysiotherapie Mochten studenten toch jeuk krijgen, dan raadt Avans hen aan om naar de huisarts te gaan en het Academiebureau van AGZ (HC102, 088 525 77 05, academiebureau.agz@avans.nl ) direct te informeren indien er schurft wordt vastgesteld.

Besmetting met schurft vindt plaats via langdurig en intensief huidcontact (15 minuten of langer) en bij intensief gebruik van elkaars kleding, handdoeken en/of beddengoed. De ziekte hangt niet samen met een gebrek aan persoonlijke hygiëne.

Categorie:
Provincie: