donderdag, 7. januari 2016 - 23:13 Update: 07-01-2016 23:40

Pedofiel werkt nog jarenlang als hulpsinterklaas

Pedofiel werkt nog jarenlang als hulpsinterklaas
Foto: SXC
Den Helder

Een 58-jarige man uit Den Helder, met een verleden als ontuchtpleger, heeft zeker 5 jaar kunnen werken als hulpsinterklaas.

Hij werd vorig jaar vlak voor het sinterklaas-weekend ontmaskerd. Dit schrijft het Noordhollands Dagblad donderdag. Hoewel de man ontmaskerd was, mocht hij van zijn werkgever nog gewoon aan het werk op pakjesavond. De man werkte de laatste twee jaar voor de Helderse Stichting Hoofdkwartier Sint en Kerstman (HSK). De stichting liet de man op 5 december nog gewoon doorwerken als hulpsinterklaas, maar beëindigde daarna de samenwerking, zo schrijft de krant.

De man was in 2005 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf, een werkstraf van 240 uur en  therapeutische behandelingen onder toezicht van de reclassering.vanwege ontucht met drie kinderen, onder wie zijn eigen zoontje. Hij werd op 4 december herkend door een vrouw die als vrijwilliger als Zwarte Piet werkt. De man is ontslagen na tussenkomst van het Helderse Sint Nicolaas Genootschap. Er waren in die jaren geen klachten over hem binnengekomen.

Categorie:
Provincie: