vrijdag, 8. januari 2016 - 9:55 Update: 08-01-2016 11:22

Beloning voor goudentip autobranden in Maastricht

Maaastricht

Het Openbaar Ministerie Limburg looft een beloning uit van maximaal 5000 euro in het onderzoek naar de autobranden in Maastricht.

Meer dan 50 autobranden 

In Maastricht zijn sinds april 2015 meer dan 50 autobranden geweest waarbij sprake is van brandstichting. De politie is sindsdien bezig met het onderzoek. Zij heeft hierbij de hulp nodig van mensen in Maastricht om zo snel mogelijk de verdachten aan te kunnen houden. 

Bewoners als ogen en oren 

Het Openbaar Ministerie, de gemeente Maastricht en de politie vragen de bewoners van Maastricht en mensen die in met name Oost Maastricht werken om goed op te letten. 's Avonds laten veel mensen hun hond nog uit, komen terug van bezoek aan vrienden of rijden bijvoorbeeld voor het werk naar verschillende adressen in de buurt. Allemaal momenten waarop zij als extra paar ogen/oren in de wijk kunnen fungeren. 

Buurtapp en Burgernet 

De politie weet dat veel mensen al extra alert zijn. Zo hebben buurtbewoners een buurtapp gemaakt waarmee bijzonderheden kunnen worden gedeeld. Ook zijn veel mensen aangemeld bij de speciale groep van Burgernet, waardoor zij ook 's nachts kunnen worden geinformeerd als er een autobrand is geweest. De politie hoopt dat door die oplettendheid informatie bij haar terecht komt zodat we samen kunnen zorgen voor een veiligere stad. 

Categorie: