vrijdag, 8. januari 2016 - 11:24 Update: 08-01-2016 16:00

Verdachten zaak Jesse van Wieren langer in voorarrest

Verdachten zaak Jesse van Wieren vrijdag voorgeleid
Kloosterburen

De 25-jarige man en de 27-jarige vrouw die verdacht worden van betrokkenheid bij de verdwijning en de dood van Jesse van Wieren (28) zijn vrijdaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 'Die heeft beslist dat de twee verdachten 14 dagen langer in voorarrest blijven zitten', meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Het onderzoek naar de dood van Jesse van Wieren is donderdag 7 januari voortgezet. Het levenloze lichaam van de 28-jarige Jesse werd afgelopen woensdag 's middags in de tuin van een woning in Kloosterburen gevonden.

Sectie bij het NFI

Vrijdag vindt bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie plaats op het lichaam van Jesse. Mogelijk geeft dat meer duidelijkheid over de doodsoorzaak. Forensisch specialisten van de politie doen ook vrijdag nog nader onderzoek in en rondom de woning waar woensdagmiddag het levenloze lichaam van Jesse van Wieren werd gevonden. 

Buurtonderzoek

Daarnaast zijn vandaag ook buurtbewoners tijdens een buurtonderzoek gevraagd of zij iets bijzonders gehoord of gezien hebben. Indien er mensen zijn die niet bevraagd zijn, maar wel informatie of tips hebben, dan worden zij verzocht per mail of telefonisch contact op te nemen met het onderzoeksteam. Specialisten van het Team Grootschalige Opsporing (TGO) verhoren de verdachten en doen nader onderzoek naar hun achtergronden

Categorie:
Provincie: