vrijdag, 8. januari 2016 - 21:38 Update: 08-01-2016 22:32

Agenten maken maaltijd voor zwervende broertjes

Foto van politieagent bij politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Amsterdam twee broertjes van 9 en 12 jaar door de politie van de straat gehaald.

De kinderen werden moederziel alleen aangetroffen bij het busstation Haarlemmermeerstation. De politie had om 01.00 uur 's nachts een melding over de jochies gekregen. Volgens de melder hadden ze allerlei tasjes bij zich waar zelfs beddengoed in zat. Dit meldt Politie Amsterdam Overtoomse Sluis op Facebook. De oudste van de jongens liet aan de politie weten: 'We wachten op de bus om naar onze vader te gaan, dat mocht van onze moeder.' Gezien het tijdstip en de kou besloot de politie de kinderen mee te nemen naar het bureau Overtoomse Sluis, waar ze een lekkere maaltijd voor twee hongerige jongens klaarmaakte. Na de maaltijd viel de jongste in slaap.

De politie heeft contact gezocht met de vader en de moeder, maar dat is niet gelukt. Een bezoek aan de woning van de vader liep ook op niets uit. De kinderen zijn in de loop van de nacht opgevangen door het crisisteam van de politie. Donderdagochtend zijn ze onder de hoede van jeugdzorg gekomen. Een woordvoerder van Jeugdbescherming Amsterdam liet vrijdag aan aan het AD weten dat het 'naar omstandigheden goed gaat' met de twee jongens. Tegen de krant: 'We hebben ze nu onder onze hoede. Er wordt goed voor ze gezorgd.' Onduidelijk is of de ouders van de jongens al zijn gevonden. 'We mogen verder niets over deze zaak zeggen.'  Wel zijn ze bij Jeugdzorg erg blij met het adequate en liefdevolle optreden van de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: