zaterdag, 9. januari 2016 - 20:06 Update: 10-01-2016 9:26

Politie houdt alle scenario's overleden echtpaar Friesland nog open

Onderzoek naar overleden echtpaar morgen verder
Foto: Archief EHF
Zandbergen

De politie zet het onderzoek naar het overleden echtpaar in Zandhuizen zondag voort. De lichamen van de 41-jarige man en de 34-jarige vrouw zijn aan het eind van de middag vanuit de woning aan de IJkenweg naar een ziekenhuis gebracht.

Alle scenario's open

In het onderzoek zijn alle scenario’s nog denkbaar. De woning aan de IJkenweg werd vannacht bewaakt. Zondag wordt in het huis verder onderzoek verricht.

De beide levenloze lichamen van de man en vrouw werden zaterdagmorgen omstreeks 11.00 uur door agenten gevonden. Zij waren naar het adres gereden na een telefoontje van een naaste familielid van het echtpaar dat geen contact kon krijgen en zich ongerust maakte. De twee kinderen van vijf en zes jaar van het gezin waren buiten het huis toen de politie aan kwam rijden. De twee kinderen zijn naar een politiebureau gebracht en voor hun is opvang geregeld.

Forensisch rechercheurs, recherche en de GGD hebben zaterdag in en om het huis onderzoek gedaan. Vanwege de invallende duisternis zijn deze werkzaamheden aan het eind van de dag gestaakt. Uit het onderzoek kunnen nog geen conclusies worden getrokken. Voor de politie liggen alle opties nog open. Het is ongewis wanneer duidelijk zal zijn wat zich in de woning heeft afgespeeld.  

Drone

Tijdens het onderzoek ’s middags bleek een drone boven het pand te vliegen. Het apparaat landde korte tijd later bij een woning in de buurt. Omdat de eigenaar toegaf de luchtopnames van het pand en de politie-activiteiten voor commerciële doeleinden te maken en hij hiervoor geen vergunning had, werd de man aangehouden en de drone in beslag genomen. De luchtvaartpolitie handelt deze zaak verder af.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: