zondag, 10. januari 2016 - 9:51 Update: 10-01-2016 10:04

Hulpdiensten op één dag drie keer naar zelfde onwelle drugsverslaafde

Hulpdiensten op één dag drie keer naar zelfde onwelle drugsverslaafde
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vrijdag heeft een drugsverslaafde de hulpdiensten in Amsterdam tot drie keer toe nodig gehad omdat hij drugs had gebruikt en onwel was geworden. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

'Vrijdag moesten wij tot driemaal toe de ambulancedienst op het Johan Schippersplantsoen assisteren. In de ochtend was de bewoner dusdanig onder invloed van drank en drugs dat hij naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Het betrof voornamelijk het gebruik van GHB. De brandweer moest er aan te pas komen om de bewoner af te takelen', aldus de politie.

Tweede keer

Nadat de man in het ziekenhuis was onderzocht ging hij weer aan de drank en drugs en moest de politie hem van straat halen, waarna hij uiteindelijk door de ambulance is meegenomen.

Derde keer 

In de avond bleek hij er weer niet van geleerd te hebben en was het voor de derde keer raak. Hij lag weer knock-out in zijn woning. Hij moest wederom afgetakeld worden door de brandweer om vervolgens vervoerd worden door de ambulance naar het ziekenhuis. 

Hulpverleningstraject gestart

'Erg zorgwekkend. Nu laten wij hem niet meer de straat op gaan', liet de politie zaterdag weten. De GGD zorgt voor een hulpverleningstraject om deze incidenten in de toekomst te voorkomen. Collega’s van Politie Amsterdam Haarlemmerweg hebben de politie bij dit incident geassisteerd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: