maandag, 11. januari 2016 - 11:30 Update: 11-01-2016 11:42

Achtervolging eindigt bij slootkant Vlaardingen

Vlaardingen

De politie heeft maandagochtend in Vlaardingen een man aangehouden na een achtervolging door de stad. De politie was al enige tijd op zoek naar de auto waarin de man reed. Het voertuig werd de laatste tijd vaker gezien in een gebied waar veel ingebroken wordt.

Vanochtend zag de politie het voertuig staan. Toen de man in de gaten kreeg dat de politie hem opwachtte ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie zette direct de achtervolging in. Hierbij werden hoge snelheden behaald en kon een man zijn kind nog net op tijd wegtrekken voordat de bestuurder het kind zou aanrijden. Even verderop ramde de vluchtende bestuurder ook nog een geparkeerde auto.

In Vlaardingen-West, op de Dr. Wiardi Beckmansingel, ging het mis en verloor de bestuurder de macht over het stuur. De auto kwam deels in het water terecht en de man vluchtte. Na een korte achtervolging te voet kon de bestuurder alsnog aangehouden worden.

Er zal een onderzoek ingesteld worden naar de bestuurder en of hij iets te maken heeft met de inbraken in Vlaardingen van de afgelopen tijd. De auto is van diefstal afkomstig.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: