woensdag, 13. januari 2016 - 9:19 Update: 13-01-2016 22:35

Sneeuw onderweg naar Nederland

Donderdag regen, sneeuw, kouder en harde wind
Foto: fbf archief
De Bilt

Weggebruikers moeten vanaf woensdagavond al rekening houden met gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Volgens Weeronline is er in het oosten vanaf morgen zelfs kans op (natte)sneeuw die voor gladheid kan zorgen.

In het binnenland zal het vanavond en vannacht afkoelen tot rond het vriespunt. In het oosten en noordoosten kan het een graadje vriezen waardoor de kans op gladheid toeneemt.

Vannacht zal er vanuit het zuidwesten een regenzone het land binnen trekken. De neerslag zal zich morgenochtend verder uitbreiden naar het oosten en noordoosten. Hier liggen de temperaturen rond het vriespunt. Hierdoor kan het tijdelijk en lokaal donderdagmorgen wit zijn. De wind is zuidelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind in het zuidwestelijk kustgebied naar west tot noordwest en neemt daar toe naar hard, 7 Bft, mogelijk stormachtig, 8 Bft. 

Vrijdag heeft een buiig karakter. In het westen van het land zal regen vallen, maar in het oosten (natte)sneeuw. In de Limburgse heuvels kan de sneeuwlaag groeien tot circa 5 centimeter. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):