vrijdag, 15. januari 2016 - 13:09

Drie jongens aangehouden in trein na wangedrag en bedreigen conducteur

Drie jongens aangehouden in trein na wangedrag en bedreigen conducteur
Foto: Archief EHF
Roosendaal

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam er een melding binnen bij de politie dat drie jongens zich misdroegen in de trein van Rotterdam naar Roosendaal.

Ze zouden passagiers en de conducteur hebben lastiggevallen en een brandblusser hebben leeggespoten in de trein. Op station Roosendaal zijn de drie aangehouden.

Een en ander vond plaats rond 00.30 uur in de nacht van donderdag op vrijdag. De drie jongens waren nogal luidruchtig, vermoedelijk omdat ze teveel alcohol hadden gedronken. Ze vielen op bij de overige passagiers, omdat ze een rondgang maakten door het treinstel en intussen allerlei rottigheid uithaalden. Ze gingen bijvoorbeeld bij willekeurige passagiers staan en keihard in hun gezicht schreeuwen. Ook hebben ze een conducteur op een bedreigende manier toegesproken, zodanig dat deze zich heeft opgesloten in een toiletruimte. In een stuk van de trein spoten zij ook nog een brandblusser leeg.

Aangehouden in de trein

Een van de passagiers heeft toen de politie gebeld vanuit de trein. Op station Roosendaal kwamen agenten de trein in en hebben de drie aangehouden. Zij zitten nu nog vast en mogen vandaag een verklaring afleggen. Het gaat om twee jongens van 17 uit Breda en een van 20 uit Sprang-Capelle.

De NS gaat vandaag aangifte doen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: